فرار کن غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور است. با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و ورود غذاهای جدید به تدریج برخی از این غذاها فراموش شده و یا روش تهیه آنها تغییر کرده است. اگر به هر جای ایران سفر کنید حتما با غذاهای بسیار لذیذ و محلی روبرو خواهید شد که برخی از آن ها را تا به حال نخورده اید و حتی نامشان را نشنیده اید. نارنج پلا یک غذای بی نظیر و قدیمی ایرانی است که بدون گوشت طبخ می شود. این برنج مخلوط خوشمزه که از ترکیب برنج با نخود پخته، پیاز و آب پرتقال درست می شود، بسیار مقوی و سرشار از خواص است و به دلیل وجود آب پرتقال، عطر و طعم مطبوعی دارد. باید آن را امتحان کنید، پس در ادامه با ما در مورد طرز تهیه ساحل نارنجی خوشمزه همراه باشید.
مواد لازم
نخود پخته شده در آبگوشت: 1 فنجان
آب پرتقال: 1 فنجان
زعفران پخته: به مقدار لازم
برنج: ۲ پیمانه
پیاز: 1 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا برنج را با آب و کمی نمک به مدت 4 ساعت خیس کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز را پوست گرفته و خرد کنید و در قابلمه ای با کمی روغن بریزید و روی اجاق بگذارید تا پیاز سرخ شود. مقداری زردچوبه و فلفل به پیاز اضافه کنید سپس نخود پخته شده را اضافه کنید و چند ثانیه با پیاز داغ تفت دهید. حالا مقداری زعفران و نمک به مواد اضافه کنید و برنج را اضافه کنید و مخلوط کنید. در آخر آب پرتقال را داخل قابلمه بریزید و مواد را مخلوط کنید و برنج را بجوشانید تا آب پرتقال کاملا کشیده شود سپس برنج را بپزید. بعد از 40 دقیقه Naranje Pella خوشمزه ما آماده سرو است، لذت ببرید.
نکات مهم
برای تهیه این غذا می توانید از کنسرو نخود استفاده کنید. فراموش نکنید که شیشه را با آب جوش به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
سعی کنید همیشه از زعفران پخته غلیظ استفاده کنید. زیرا هرچه زعفران را با آب بیشتری بپزید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش پخت زعفران بسیار مهم است. برای پختن زعفران ابتدا آن را بدون اضافه کردن شکر کاملا آسیاب کنید. سپس 2 قاشق غذاخوری آب جوش و 2 تکه یخ را به 1 قاشق چایخوری زعفران اضافه کنید. افزودن یخ باعث شگفتی زعفران می شود و رنگ بیشتری به آن می بخشد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. پس از هر بار مصرف زعفران باقی مانده را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای تشخیص تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی تمیز است. زعفران تقلبی معمولاً براق است.
– اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین نماینده خانواده پیاز است. این بهترین انتخاب برای پخت پیاز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر مصارف تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام خورد یا در سالاد و سوپ استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی نیز یک انتخاب عالی است. پیاز قرمز نسبت به پیازهای سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین بشقاب غذا استفاده کرد. همچنین برای کباب کردن، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین از آنها برای پخت و پز استفاده نمی شود.